Kašel nás našel

Už asi někdy v listopadu. To poprvé Mumín obdržel antibiotika. Rozhodně ne po prvním zakašlání, ale po třech týdnech kašle. 10 dní jsem do něj vpravovala Fromilid, který zajídal lentilkami. Lék sám o sobě je sladký, ale má odporný hořký "ocas," což jsem na vlastní jazyk vyzkoušela.

Takže listopad. Prosinec byl ve znamení dobrání antibiotik a absentování ve školce. V lednu se tam už hnal s nadšením, aby tam týden pobyl a začal kašlat. Vydržel chodit tři necelé týdny. Minulou středu se pozvracel, ve čtvrtek se ohříval na 39,2 stupně a kašlal. V sobotu večer začal kašlat a nepřestal ani ráno, ani dopoledne. Dráždivý neproduktivní kašel trvající.... no pořád. Návštěva pohotovosti, jednorázově podané kortikoidy. Naprosto k ničemu. V pondělí ráno doktorka, průdušky sice pořád čisté, ale ten kašel děsivý. A tak opět náš kámoš Fromilid, tentokrát jen na šest dní. Celé pondělí se opět ohříval na 39 stupňů, spal a probouzel se jen proto, aby plakal. Zvládla jsem to s ním sama a bez léků na horečku, jen s vlažnou sprchou.

Mojík huráááááááá, po skoro čtyřech týdnech nekašle!!! Ano ano, i to mimino si kašlalo. Průdušky čisté, i když kašel zněl dost hrozivě. Bez léků zvládnuto.

A konečně se dostávám ke mně. Já jsem bohužel po skoro čtyřech týdnech kašlat nepřestala. Začali jsme spolu svorně s Mojíkem. Jsou dny, kdy zakašlu jednou, dvakrát a pak takové, kdy začnu kašlat v noci a dám si pěknou kašlací hodinku a pokračuju přes den. Takový super den je dnes.

Meluzínino dvoutýdenní pokašlávání nestojí za řeč, BE nezdolně zdráv. Zatím se nám na něj nic prsknout nepodařilo. Ale asi aby mu to nebylo líto, že nic nemá, tak se na horách bacil o naše auto a má nádherné oční víčko. Takové pěkné fialové, avon i oriflame by takové barvy záviděli.

Meluzína a BE byli na necelé tři dny na horách, Meluzína se pilně učí na lyžařském výcviku od školky, tak své dovednosti jela prubnout a prohloubit jinam. BE prý si stihnul taky zalyžovat.

Kašlalové zdraví a přejeme všem zdraví!


PS: Jsem zamilovaná a štve mě, že nemám štěstí!  >>>Omnifera<<<  Až se proklikáte ke Gabrielovi, tak pochopíte, aaaaaach.
Ale aspoň Temelucha vlastním. Ještě toho Gabriela, Cassiela, Ramiela...  No nic, jdu dál snít o tom, jak udělám banku a pak si počkám na případné prodeje těch krasavců.

Komentáře